Soós Nóra

A Dorkonál fontosnak tartjuk a művészet pártolását és terjesztését, valamint a hazai művészek munkáinak bemutatását. Ezúttal egy olyan festővel dolgozhattunk együtt, aki fiatal kora ellenére, olyan jelentős díjakat tudhat magáénak, mint Glatz Oszkár díj, Hermann Lipót díj, Strabag festészeti díj, vagy Prima Primisssima Junior díj. Ő Soós Nóra.

Nóra szombathelyi születésű festőművész, 20 éve Budapesten él és alkot. Folyamatosan állít ki itthon és külföldön egyaránt. Számos kiállítása volt Nyugat-Európa különböző országaiban, illetve többször szerepelt Amerikában is. Rendszeresen láthatók munkái a legnevesebb külföldi art faireken, vásárokon. Egyedi, összetéveszthetetlen, generációjának egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alkotója. Vásznain mintha regények jelennének meg. A mondanivalóval telített képi közlések sokszor játékos feladványként szippantják magukba a nézőt.

Képein "up-to-date", társadalmi, szociológiai, politikai problémák is megjelennek hétköznapi tárgyakkal, emlékekkel és szituációkkal keveredve, sajátos, szubjektív emlékezet történetet teremtve. A Dorkoval közös kollaboráció révén született polókon megjelenő buborékfújó figurák a művésznő egyik jellegzetes festészeti motívumává váltak az évek során. A vidámnak tűnő helyzet és szituációk mögött minden esetben mélyebb és összetettebb mondanivaló rejlik.

„Örültem amikor a Dorko felkért erre az együttműködésre, mivel azt hiszem a divat is egy kifejező eszköz. Az, hogy mit hordunk, a legtöbb esetben állítás magunkról és a saját viszonyunkról a világhoz. Egy jó póló közvetít, és miért ne legyen értelmes ez az üzenet? A buborékfújók metaforája eszünkbe juttathatja a globalizáció által teremtett, kvázi minden súlytalan és könnyű érzetét, más szóval a lét elviselhetetlen könnyűségének gondolatmenetét”.

Soós Nóra limitált Dorko pólókollekcióját már megtalálhatod a DRK üzletekben, valamint itt a webshopunkon!


Tudj meg többet a festőművészről Soós Nóra hivítalos oldalán, ide kattintva.

A keresés nem adott eredményt!
10% hirlevelfelir pop up
×

Először jársz a Dorko oldalán?

Iratkozz fel hírlevelünkre és

10%

kedvezményt kapsz az első online vásárlásodból.

 
 
Nemed: *
Férfi
Az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.