Színes Város

A Színes Város Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezete. A civil alapokon nyugvó projekt alapgondolata Vásárhelyi Győző (Victor Vasarely) 1983-ben megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal. A várost színesítő mozgalom hatására mostanra 20.000 nél is több azon felületek száma, amelyek a Színes város kezdeményezésének nyomán kiszínesedtek.
A projekt eredményeképpen létrejövő alkotások művészetet és színt vittek a városlakók életébe. A művészet funkcionális lehetőségei jelennek meg az alkotásokon keresztül, így közvetlen kapcsolatot építünk az egyszerű városlakó és a művészek között.

A Dorko csapata 2016-ban csatlakozott a mozgalomhoz, oly formán, hogy a közönség által legkedvesebbnek ítélt három színes festményt Dorko x Színes város kapszula kollekcióként T-shirtökön jelenítette meg. A jövőben még több terméken köszönnek vissza a városszépítő alkotások, ne maradj le róluk!

A keresés nem adott eredményt!
10% hirlevelfelir pop up
×

Először jársz a Dorko oldalán?

Iratkozz fel hírlevelünkre és

10%

kedvezményt kapsz az első online vásárlásodból.

 
 
Nemed: *
Férfi
Az Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.